Boende i fjällen

I fjällen finns boende som passar alla intressen och plånböcker. Vi har listat en del här.

Hotell i fjällen

Hotellboende erbjuds på de allra flesta fjälldestinationer. Givetvis fler på de stora orterna så som Åre, Sälen och Vemdalen. Även mindre orter som Kittelfjäll, Hemavan, Vålådalen, Idre och Ramundberget erbjuder hotellboende. Att bo på hotell i fjällen är en unik känsla av bekvämlighet och avkoppling, här erbjuds en genuin miljö och ofta väldigt bra och mättande mat. Hitta hotell i fjällen.

Bo på Fjällstation

De flest fjällstationerna i fjällen ägs och drivs av STF men det finns en hel del privatägda också. En fjällstation kan beskrivas som en blandning av vandrarhem och pensionat med en touch av fjällen. det serveras oftast både frukost, lunch och middag, det fins ofta olika varianter av boende från stora sovsalar till privata rum. Du delar ofta bastu med alla på stationen. Lika så sällskapsrum. Det brukar också finnas ett kök för självhushåll samt en liten butik med det allra viktigaste. Här kan du läsa om Vålådalens fjällstation.

Campa i fjällen

Att bo i tält i fjällen är en klassiker och som också är enda sättet att ta sig till vissa delar av fjällkedjan, exempelvis nationalparker som Abisko och Sarek. Idag ökar också antalet fjällbesökare som väljer att åka husbil eller husvagn till fjällen. Perfekt för den som vill kunna stanna vid första bästa utsikt och sova en natt.

Hitta aktiviteter i fjällen.

Hyra stuga i fjällen

Det vanligaste idag är att man hyr en stuga eller lägenhet i fjällen. Många prioriterar självhushåll för att kunna koppla av med sitt ressällskap på kvällarna. Då kan man också garantera att alla i sällskapet får en frukost som de kan stå sig på hela dagen, detta blir nog så viktigt på fjällsemestern. Det finns ett flertal företag som specialiserat sig på att förmedla boende i fjällen.

Tillbaka till startsidan om fjällen.