Upptäck Björnrike – Fjälläventyren väntar på dig

Välkommen till Björnrike, en gömd pärla bland de svenska fjällen som bjuder på en harmonisk mix av natursköna vyer och spännande äventyr. Här är vår guide till Björnrike!

Björnrike – Introduktion

Björnrike, en del av Destination Vemdalen, utgör en av de tre skidorterna i området (Björnrike, Vemdalsskalet & Klövsjö/Storhogna). Med sina fridfulla omgivningar och gemytliga atmosfärer är det en populär plats för dem som söker en avkopplande fjällsemester. Njut av vidsträckta fjällvyer som sträcker sig över halva Härjedalen.

Aktiviteter i Björnrike med omnejd

Skidåkning och Snowboard

Björnrike är känt för sina välpreparerade backar och världsklassig skidåkning. Oavsett skicklighetsnivå erbjuder området breda carvingbackar för både nybörjare och erfarna åkare.

Längdskidåkning

Utforska längdspåren i Björnrike och upplev den tysta fjällnära naturen. Destination Vemdalen erbjuder ett omfattande nätverk av spår för alla nivåer.

Hundspann och Snöskoter

För den äventyrlige finns möjligheten att prova på hundspannsåkning eller snöskoterturer genom det snötäckta landskapet med Vemdalen Experience.

Vandring och Fjällpromenader

Under sommar- och höstmånaderna är Björnrike en utmärkt utgångspunkt för vandringar och fjällpromenader. Utforska grönskande dalar, klättra på fjälltoppar och njut av den friska fjälluften.

Cykling och Mountainbike

Ta med din mountainbike och ge dig ut på utmanande stigar som slingrar sig genom fjällterrängen. Anslutningsspåret mot Vemdalsskalet erbjuder en fantastisk utsikt.

Restauranger i Björnrike

Efter en dag full av äventyr kan du koppla av och njuta av lokal mat på någon av de mysiga restaurangerna. Här är några av våra favoriter:

Bräjks

Slå dig ner på Bräjks och njut av god mat och service. Beläget en bit upp i skidsystemet, är det väl värt besöket.

Björns Brasserie

Vid bästa läge nära parkeringen och Grizzly Express, serverar Björns Brasseri välsmakande skidåkarluncher och en trevlig a la carte meny på kvällen.

Boende

I Björnrike finns olika boendealternativ, från fjällstugor och lägenheter till hotelliknande boende på Villa Design med fantastisk utsikt. Välj det alternativ som passar dina behov och budget bäst.

Villa Design

Ett exklusivt boende med rymliga lägenheter, hotellrumsstandard och faciliteter som gym och spelrum.

Villa Björnrike

Med 1000 kvadratmeter och 16 bäddar är Villa Björnrike perfekt för större sällskap. Exklusiva materialval och sviter gör vistelsen minnesvärd. Läs mer om boende på Villa Design och Björnrike.

Resa till Björnrike

Björnrike ligger ca 48 mil från Stockholm och 40 minuter från Sveg flygplats. Res bekvämt med Snälltåget och transferbuss från Röjan.

Säsonger och väder

Björnrike passar för besök under hela vintersäsongen samt sommar och stora delar av hösten. Klä dig efter förhållandena och förbered dig med nödvändig utrustning.

Praktisk Information

Kolla öppettider för backar, aktiviteter och boende innan din resa. Hyr skidor och utrustning på plats.

Slutsats

Björnrike är den perfekta platsen för en avkopplande fjällsemester med olika aktiviteter. Oavsett om du utforskar naturen till fots eller på skidor kommer Björnrike överträffa dina förväntningar och ge dig en minnesvärd upplevelse mitt i den svenska fjällvärlden.

Läs mer om skidåkning

Hitta stugförmedlare i fjällen