Konferens i fjällen

Vi rekommenderar er starkt att förlägga nästa konferens i fjällen, där finns den perfekta kombinationen av utmanande aktiviteter, avkopplande miljöer och oförglömlig natur. Inte heller att förglömma att det finns mänger av kulinariska upptäckter att göra i den svenska fjällvärlden.

Att tänka inför er konferens i fjällen

  1. Välj resmål som passar gruppens behov. Vill ni ha lugn och ro i avskild miljö eller fullt drag med after ski och fest? En vinterkonferens i fjällen kan se ganska olika ut så välj ett resmål som passar kollegornas intressen. Här kan du läsa mer om konferens i vemdalen som kan vara ett alternativ.
  2. Se över resväg och hur ni enklast tar er dit. Idag vill allt fler företag resa klimatsmart varpå resmål inom Sverige har sett ett ökat intresse. Många destinationer kan man ta sig till med tåg och om inte annat är ett vanligt alternativ att resa med buss till fjällen.
  3. Konferensrum och teknik. På de allra flesta platserna i fjällvärlden finns moderna och välutrustade konferensrum men det är inget ni ska ta för givet. Undersök tillgången innan ni bokar.
  4. Konferensaktiviteter. Fjällen erbjuder mängder av aktiviteter som passar bra för konferenser. Det kan vara kul att boka en guide eller gemensam skidlektion så att alla som vill kan utvecklas utifrån sin nivå. Givetvis ska ni också smaka lokala delikatesser, kanske laga tillsammans eller äta måltiden på en fjälltopp? Annars är både hundspann och snöskostersafari häftiga upplevelser som kan passa för en fjällkonferens.
  5. Hitta en ”local” eller ett guideföretag som kan hålla ihop er konferens. Det är många bitar som ska falla på plats, särskilt om ni ät en stor grupp. Logistik, frukostar, samlingsplatser, aktivitetsscheman, allergier mm.
  6. Ta tillfälle att umgås lära känna varandra! Men kom ihåg att hålla avstånd och tvätta händerna, man blir inte immun mot Corona bara för att man rest till fjällen och gått på after ski.

Vi rekommenderar att ni besöker vår systersajt visitfjällen.se som har skrivit en utförlig guide och dessutom listat ett flertal konferensanläggningar i fjällen. Planera företagets konferens i fjällen.