Fjällorter

Här kommer vi efter hand att samla tips för dig som undersöker vilket resmål i fjällen som passar just dig bäst.

Vi har redan skapat ett antal guider till olika resmål eller boenden.

Vemdalen

Vemdalen – En pärla både sommar och vinter. Vemdalen är en av Sveriges största och mest besökta skidorter. Här finns 58 nedfarter fördelade på tre olika system som alla ingår i samma liftkort. Vemdalen erbjuder även

Vålådalen

Vålådalen– En fjällstation i Jämtlandsfjällen som erbjuder så mycket mer än bara boende. I Vålådalen har du magiska naturupplevelser utanför stugknuten. Blanktjärn, Pyramiderna och Issjödalen är tre punkter till din bucketlist. Här finns tidiga längdspår tack vare att man sparar snö. En gympasal och relax med bastu och jacuzzi är ytterligare plus i kanten för Vålådalen.

Lofsdalen

Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen. Här får ni som gäst uppleva en gemytlig fjällby med ett stort utbud av aktiviteter både sommar och vinter. Här kan du läsa mer om Lofsdalen.

Ramundberget

Ramundberget ligger i västra Härjedalen nära den norska gränsen. Här möts man av en liten genuin fjälldestination som ligger placerad vid vägs ende. Ramundberget erbjuder härliga naturupplevelser året runt, särskilt bra för barnfamiljer och den något äldre målgruppen som söker lugn och en semester nära naturen. Här finns en bra skidanläggning som är förhållandevis liten men bjuder på många sköna åk. Här finns även härliga tur- & längdspår. All skidåkning hänger samman med grannorter som Bruksvallarna och Funäsdalen med gemensamt lift/spår-kort. Läs mer om Ramundberget.

Hoppas att du hittar bra tips och inspiration inför din nästa fjälltur! Se även vår systersajt Visitfjällen.se som har en bra guide till resmål i fjällen.