Campa i fjällen

Allt fler får upp ögonen för friluftsliv och inte minst den svenska fjällkedjan. Vi ser att det finns två olika grupper av fjällturister. Det är dels de inbitna fjällresenärerna som är vana att vistas i skog och mark och även i fjällen, denna grupp tror vi också har testat på att tälta en eller ett par gånger. Den andra gruppen kan vi kalla de bekväma fjällbesökarna. De uppskattar bekvämligheter som bäddade sängar och dukade bord. De ser gärna att den här typen av bekvämlighet även erbjuds i fjällen såklart. Den här gruppen upplever vi växer snabbt nu är allt fler vill upptäcka fjällen. Vi vill med den här artikeln inspirera fler att besöka fjällen men också våga testa på att tälta och campa i fjällen.

På på camping i fjällen

Med den ökade friluftstrenden har också försäljningen av husbilar och husvagnar nåt nya rekordnivåer. Det är såklart många som köper sin campingvagn för att komma nära stranden men varför inte ta med ert rullande semesterhus till fjällen? Det finns tro det eller ej många som campar i fjällen året runt, men det är såklart lite bekvämare sommartid. På de allra flesta fjälldestinationer så som Lofsdalen, Åre och Funäsfjällen m.fl.

Tälta i fjällen

Vi förväntar oss inte att du ska kasta dig ut i Abisko nationalpark och tälta i 14 dagar. Vi vill istället uppmana dig till en enklare tältupplevelse. Vad sägs om att tälta ett dygn? Innan du har testat är det svårt att veta vad du tycker om det. Därför tycker vi att du ska testa att tälta ett dygn, ni kanske kan hyra ett tält eller låna av en vän? För att öka chansen att ni får en trevlig tältsemester rekommenderar vi ett skönt liggunderlag, en klimatanpassad sovsäck, gott väder och god mat. Vi lovar att det kommer bli en favorit i repris nästa år och då kanske ni vågar er på två dygn i tält.

Tips inför tältningen

Här följer några avslutande tips inför er första tältupplevelse:

  1. Se ut en bra plats och hör med locals så att ert val känns bra.
  2. Försök hitta en plats där ni kan hitta vatten relativt nära.
  3. Ta med extra kläder, även sommartid kan det bli kallt nattetid i fjällen.
  4. Se till att ha med extra mat och energi. Är det någon gång ni ska unna er något extra gott så är det när ni campar. Ni behöver mycket energi så tänk gärna energi/gram
  5. Ladda mobilen, ta med extra och töm minneskortet till kameran för ni lär uppleva ett och annat som ska förevigas:)
  6. Vi en första tältning kan ni kanske hyra eller låna ett tält. Här kan ni läsa mer om tält om ni vill köpa tält.

Det var lite kort inspiration och några tips inför din campingsemester i fjällen! Här kan du läsa mer om camping i fjällen.

Här hittar du andra boenden i fjällen.